Proiectul Agenda Locala 21 a continuat in trei orase si un judet, incluzand orasul Borsec, municipiile Brasov si Bistrita si judetul Mures care si-au realizat propriile planuri locale pentru dezvoltare durabila.

Principala inovatie adusa proiectului in etapa a treia a fost extinderea acestuia la nivel de judet prin cooperarea cu Prefectura Judetului Mures.

Mai mult, in 2005, CNDD a adaugat o noua dimensiune proiectului AL 21 prin parteneriatul cu Agentia Canadiana pentru Dezvoltare Internationala cu scopul introducerii in Romania a practicii de evaluare integrata de mediu.


Principalele realizari ale acestei initiative au fost:

• Constituirea capacitatii CNDD de a oferi consultanta de specialitate si de a evalua impactul asupra mediului si sustenabilitatea programelor guvernului si ONG-urilor, precum si ale proiectelor din sectorul privat;

• Organizarea de catre CNDD a unui training in practici de evaluare integrata de mediu, avand ca beneficiari 19 ONG-uri si institutii locale;

• Cooperarea consolidata cu sectorul privat prin efectuare unui training de evaluare integrata de mediu pentru ROMAQUA GRUP SA (companie de apa minerala) la Borsec si pentru alte 10 companii private.