Sesiunea de orientare pentru noii titulari ai mandatelor organizata de Comitetul de Coordonare al Procedurilor Speciale, Consiliul Drepturilor Omului al Nationilor Unite.

Geneva, 24 Septembrie 2010

Dr. Calin Georgescu a participat la acesta sesiune in calitatea sa de Raportor Special pentru efectele adverse ale transportului de produse si deseuri toxice si periculoase asupra realizarii drepturilor omului.

Temele de pe agenda de discutie au fost:
- Rolul Comitetului de Coordonare a Procedurilor Speciale;
- Rolul si statutul titularilor de mandate si independenta acestora;
- Privire generala asupra metodelor de lucru;
- Discutii generale asupra provocarilor actuale.

Mai mult:
http://www.unog.ch/80256EDD006B9C2E/(httpNewsByYear_en)/
2AB9831A0C0FBA05C12577A80036EA73?OpenDocument

 

A 15 sesiune a Consiliului pentru Drepturile Omului al Natiunilor Unite

Geneva, 13 Septembrie - 1 Octombrie 2010

Dr. Calin Georgescu, Director Executiv al CNDD, a participat la sesiune in calitatea sa de Raportor Special pentru efectele adverse ale transportului de produse si deseuri toxice si periculoase asupra realizarii drepturilor omului.
 
In ziua de 15 septembrie, intre 10.00-13.00 Dr. Georgescu a avut oportunitatea de a prezenta trei rapoarte pregatite de predecesorul sau, Okechukwu Ibeanu, dupa cum urmeaza: raportul anual, raportul asupra misiunii in Kargazstan si raportul asupra misiunii in India.   

In prezentarea facuta, Dr. Georgescu s-a concentrat in special pe activitatile de reciclare care privesc deseurile toxice si materialele periculoase, inclusiv uraniu, mercur, componente din dezmembrarea navelor si deseuri electronice.

Mai mult:
http://www.un-ngls.org/spip.php?page=amdg10&id_article=3009