Al treilea congres pentru finantarea infrastructurii, municipalitatilor si autoritatilor locale din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est, Caucazul Rus si CSI

Bucuresti / 14-15 Februarie, 2006

Evenimentul, organizat de catre Conventia Financiara Europeana (www.euroconvention.com), a reunit un numar de peste 100 de participanti reprezentand autoritatile centrale si locale, institutii financiare internationale si ONG-uri.

Principalele obiective ale Congresului au fost:
• Abordarea nevoilor pietei financiare municipale;
• Adaptarea la un mediu nou de finantare;
• Identificarea surselor de finantare.

In timpul celor doua zile ale congresului, participantii au avut ocazia sa invete lucruri noi si sa  isi impartaseasca experienta legata de: finantarea autoritatilor locale; stabilirea solvabilitatii; imbunatatirea guvernarii locale si conceperea de proiecte finantabile; finantele municipale si perspectiva investitorului; parteneriatul public-privat si finantarea infrastructurii; povesti de succes in parteneriatele public-privat; bune practici din experienta internationala.

Centrul National pentru Dezvoltare Durabila a avut posibilitatea sa prezinte experienta acumulata in crearea de modele de parteneriate public-privat de succes prin implementarea Agendei Locale 21 in Romania.

 

Conferinta de lansare a Retelei pentru strategii de dezvoltare durabila, monitorizare si management in Sud-Estul Europei

Alba Iulia / 23-25 februarie 2006

Evenimentul, organizat de catre Conventia Financiara Europeana  (www.euroconvention.com), a reunit un numar de peste 100 de participanti reprezentand autoritatile centrale si locale, institutii financiare internationale si ONG-uri.

Conferinta a beneficiat de participarea reprezentantilor din tarile Europei de Sud-Est si a constituit o ocazie remarcabila pentru a discuta despre dezvoltarea durabila in aceasta regiune a lumii. Principalele aspecte abordate in cele trei zile ale conferintei au fost: problematica dezvoltarii durabile si optimizarea solutiilor; strategii si moduri de gestionare in Europa de sud-est; obiectivele si procedurile Retelei pentru Dezvoltare Durabila in Sud-Estul Europei.

Au avut loc dezbateri interesante despre modul de functionare si activitatile viitoare ale retelei, proiectele ce urmeaza sa fie realizate, precum si rolul retelei in regiunea europeana extinsa. Lansarea Retelei pentru Monitorizarea Sustenabilitatii, Strategii si Management in Sud-Estul Europei a constituit scopul principal al Conferintei si realizarea cea mai importanta.

 

Conferinta despre Energie in regiunea Marii Negre

Bucuresti / 3-5 Aprilie 2006

Conferinta, organizata sub auspiciile presedintiei romane in exercitiu a Organizatiei de Cooperare Economica la Marea Neagra (OCEMN), a avut drept obiectiv principal evaluarea starii actuale a industriei energetice in regiunea Marii Negre si elaborarea unui set de recomandari pentru dezvoltarea cooperarii in acest domeniu.

Conferinta a oferit, de asemenea, posibilitatea de exprimare a interesului tarilor participante pentru promovarea proiectelor bilaterale si multilaterale de investitii, schimbul de bune practici si identificarea temelor de interes pentru viitoarele seminarii/ intalniri de specialitate.

La conferinta au participat: organisme guvernamentale, reprezentanti ai agentiilor de reglementare, companii energetice-cheie din fiecare tara, furnizori de echipamente energetice, donatori, investitori, asociatii profesionale si mass-media.